Wie wij zijn

HAZEM SAQF EL HAIT

Oprichter / Algemeen Directeur

Hazem begon zijn professionele mediacarrière en -ervaring in 1990 in Amman, Jordanië. Gedurende zijn carrière heeft hij altijd eigen projecten en bedrijven opgestart wanneer de gelegenheid zich voordeed. Hij was medeoprichter van Illusion Computer Animation and Design (ICAD) in Jordanië en ging daarmee in 1999 een partnership aan met TeleMax Productions in Jordanië. Na het verlaten van TeleMax begon hij zijn eigen productiehuis, Q-ABL, in Jordanië (2003-2005).

In 2005 werd hij benaderd door MBC Group (de grootste Arabische omroep) en verhuisde hij naar Dubai voor een functie als Senior Promotion Producer bij Al-Arabiya News Channel en later als Promotion Manager bij MBC Digital.

Na 5,5 jaar bij MBC zag hij dat er in de Arabische markt ruimte was voor een productiebedrijf met een specialisatie in duurzaamheid. Hij verliet MBC om in augustus 2010 TreeHouse Media FZ-LLC op te starten: een film-, televisie- en radio-productiebedrijf in Dubai Media City.

In 2016 begon hij na te denken over zijn volgende onderneming, om zijn mediacarrière naar een hoger plan te tillen. Hij wilde mensen verbinden. Zijn oog viel op Nederland vanwege de centrale locatie (en de heerlijke stroopwafels) en hij begon met het plannen van Write to Left Media. In 2018 maakte hij zijn ambitie werkelijkheid door het bedrijf in Hilversum op het Mediapark te vestigen. Sinds 2019 is de onderneming in bedrijf.


Verder werkt Hazem als voice-over/stemacteur en communicatieadviseur. Hij spreekt vloeiend Arabisch en Engels en leert Nederlands.